måndag 6 maj 2013

Extremdag

Började dagen med att lämna blod. Mitt blodvärde var 146 idag. Cyklade från blodgivningen till jobbet och rivstartade arbetsdagen med att ta hand om alla meddelanden som kommit in i  Mina Vårdkontakter. Sedan rullade hela arbetsdagen på i expressfart. I min yrkeskategori har arbetsstyrkan har varit reducerad med 1/3 sedan i mitten på förra veckan. Vi är tre personer i vanliga fall och nu när en kollega har semester så är vi bara två. Den är hon med högsta arbetskapaciteten som är i Turkiet. Hoppas hon vilar ut ordentligt.

På fredag ska jag på begravning i Nacka kapell. Det är morbror Frasse som har dött. Har pratat med min 87-åriga morbror Lennart ikväll. Vi ska ses i Stockholm på fredag. Han äger ingen mobil. Han tyckte att vi kunde ses på T-centralen någonstans någon gång mellan kl. 11 - 11.30 på fredag. Jag tyckte det var en bättre idé att jag möter honom vid bussen som han stiger av när han kommer fram till Stockholm. Det höll han med om. Sedan tar vi en droska till Nacka tyckte morbror. Det tyckte jag lät bra. Bra att vi kommer överens.
Jag har en moster Ruth också. Hon är född 1916. Hon dyker kanske också upp till begravningen. Sambon tycker att det är fantastiskt att jag har en levande släkting som är äldre än ryska revolutionen. Min morbror och min moster hade gått ihop om en krans till begravningen. Hur ska jag göra tycker ni? Ska jag skicka en begravningsbukett eller kan man ta med sig blommor?

Har pratat med min svärmor och med min bror i telefon ikväll också. Det är inte klokt så jag har telefonerat, jag som ogillar det så mycket. Svärmor hade något stort på gång i sin trädgård. Hon ville inte avslöja vad sa hon. Vi skall få se så småningom. Min bror hade varit och handlat på Ica med sitt barnbarn ikväll och imorgon ska han bottenmåla båten innan sjösättningen.

Igår letade jag efter mina svarta pumps. Jag har två par. Jag hittade bara högerskon av det ena paret och vänsterskon av det andra. Så kan jag inte gå på begravningen, det fattar ju vem som helst. Nu överväger jag att vända upp och ner på hela huset eller köpa ett par nya svarta skor.
En väldigt konstig sak var jag med om idag. Strax innan fikat på jobbet på förmiddagen upptäckte jag att min mobiltelefon var försvunnen. Jag letade på mitt skrivbord och lite överallt. Ringde till den men eftersom jag alltid har den på ljudlös på jobbet så kunde jag förstås inte höra den. Letade i min väska och gick till omklädningsrummet och letade i mitt skåp. Hittade ingen mobil. Tänkte att jag kanske hade glömt den på blodcentralen. När jag tog av mig arbetskläderna vid arbetsdagens slut hittade jag mobilen! Den låg i bröstfickan på klänningen jag hade på mig. Väldigt stressande att vara mobillös en helt dag tycker jag. Jag hade två missade samtal. Det var jag själv som hade ringt.

6 kommentarer:

Sus sa...

Eftersom du ska delta vid gudstjänsten tar du med blommor och lägger på kistan. Eller skänker pengar till ngt vettigt. Blommorna dör ju ändå.

En liten ros räcker att lägga på kistan. Eller en bukett vitsippor. Ofta beställer den som är närmast handbuketter till alla släktingar. Men som sagt, det är bättre att skänka pengar.

Singelmamman sa...

Säger som Sus. Hoppas också att dagen blir fin.

Jenny sa...

Jag hade också tagit med blommor! Hoppas du hittar skorna.

Unknown sa...

Nu är jag hemma!
Jag har storlek 39!

Unknown sa...

Nu är jag hemma!
Jag har storlek 39!

Knasterfaster sa...

Sus: Det låter vettigt det du skriver! Önskar att jag kunde ta med vitsippor men de hinner nog vissna innan jag kommer fram.
Singelmamman: jag hoppas också att dagen blir fin.
Krakel: jag tar med mig blommor.
MarthaMildred: Varmt välkommen hem!
Tror du att du har några skor som passar mig?! Du är väl för snäll!