torsdag 9 maj 2013

Spegelblankt

Vad har jag gjort idag?

Sambon fick för sig att sätta potatis. Han ville ha ett projekt att ägna sig åt. Det tyckte jag lät som ett alldeles lagom stort projekt så jag åkte villigt med honom och handlade jord, pallkragar och sättpotatis. Sedan hjälpte jag honom att gräva upp och bort vår rabarber som växer som ogräs i gräsmattan. Sparade bara två små plantor som ska få växa tillsammans med potatisen.

På min fråga om jag behövde färga håret så svarde Sambon verkligen så jag handlade hårfärg på Rusta. Den chokladbruna färgen jag har nu är väl sådär men i alla fall lite bättre än den gråa som jag hade innan.

Efter hårfärgningen småsprang jag hem till Gång-Sus. Där fick jag macka och kaffe och sedan fick jag prova ut och låna kläder av henne till begravningen imorgon. Vilken tur att vi har samma storlek. Det kan man inte tro när man ser oss för hon är mycket mindre än mig. Sedan åkte vi till hennes paradis för att vattna olivträdet. Det är utsikten från hennes stuga som ni ser på bilden.

Köpte en mugg Starbucks kaffe att ha på bussen när jag åker till Stockholm. Hutlöst dyr, 22 kr. Vet att jag kommer att bli kaffesugen när pensionärerna på bussen korkar upp sina termosar. Det är ändå värt 22 kr att slippa kånka på en termos.

Nu ska jag försöka sova.

3 kommentarer:

Shamrock sa...

Jag funderar på att sätta potatis i en sån där säck som finns. Vi har fått så mycket sork i grannskapet att det känns onödigt att ens försöka sätta potatis i vanlig jorden

Knasterfaster sa...

Shamrock: här har vi bara rådjur. Jag tror inte att de äter potatis.

Fru Venus sa...

Bra tänk av sambon där. Jag har sätta potatis i stora krukor, funkar bra. pallkragar står högt på önskelistan. Är säker på att du är superfin i chokladhår!