fredag 3 maj 2013

Sommarjobb

När jag kom hem från jobbet stod Mellan och strök en skjorta. Han skulle på intervju för sommarjobb. På Medborgarskolan eller Kulturskolan, han mindes inte vilket. - Men jag har fått en portkod och där den passar där är det, sa han. -Aha bra, sa jag. - De hade ringt på min mobil när jag inte kunde svara och lyssnat på mitt meddelande. De tyckte att det var långt. Åh jisses! (tänkte jag). Mellan har verkligen ett lååååååååångt meddelande på sin mobil. Nästan bara nonsens. Mellan rapporterade även att han inte hade ätit något idag. Han kastade lystna blickar på mina köpta trekantsmackor som jag hade med mig hem (jag hade inte heller ätit något idag). Du får inte mina mackor sa jag men du får låna min cykel om du är rädd om den sa jag. Det lovade han att vara.  Han fick pengar så han kunde köpa sig något att äta på stan innan intervjun. Jag tyckte inte att han skulle gå på intervju på tom mage.

Idag har jag har varit hos tandläkaren och lagat min frakturerade tand. Tandläkaren hette Jose och pratade och skrattade mycket. Han fick laga utan bedövning. Han sa att jag kunde äta lunch direkt efter lagningen eftersom jag inte hade tagit  bedövning men jag tog mig inte tid att äta när jag kom tillbaka till jobbet. Jag stannade i alla fall på "posten" när jag cyklade tillbaka. Där hämtade jag tre böcker som jag fått avisering om. Det var när jag hämtade dem som jag passade på att köpa trekantsmackorna med salami oliver och ruccola. Böckerna jag hämtade är Fredrik Backman; En man som heter Ove, Martina Haag; Glada hälsningar från Missångerträsk och Joyce Carol Oates; Fallen.

När Mellan såg mina böcker sa han att han vill läsa Jerome K Jerome; Tre män i en båt Jag gör det!!! utbrast jag glatt. Sedan berättade jag varför jag blev så glad över att han vill läsa just den boken. När jag gick på högstadiet hade vi en lärare i geografi som vi kallade för Krutis. Han var väldigt lik Hitler, hade samma mustasch. När han tyckte att vår klass hade skött sig utomordentligt bra (han var för övrigt skolans strängaste lärare) så läste han högt för oss ur Jerome K Jerome; Tre män i en båt. Jag tror att det bara var Krutis och jag som skrattade högt och tyckte att boken var rolig.

.

2 kommentarer:

Fru Venus sa...

Fredrik Backmans böcker är bra och hans blogg är den bästa någonsin! Hoppas han fick sommarjobbet :-)

Unknown sa...

tack för tipsen med böcker och blogg som jag ska skicka på nu.
Trots att jag har lite ont i halsen så har frukosten nu varit underbar!
Jag har äntligen hunnit läsa ikapp di.n blogg och njutit i lugn och ro av frukost och att läsa din blogg är bästa starten på dagen:))