torsdag 16 maj 2013

Snart!

(Jag VET att det är 24,1° utomhus men jag var var ute nyss).

Snart blommar min magnolia igen! Så här såg den ut 15 maj förra året. Det var första gången den blommade. Då blommade den med endast tre blommor. I år tror jag att det blir betydligt fler. Ni ska naturligtvis få se bilder på den så snart blommorna har slagit ut. Den gillade tydligen Zeldas spillning som den fick av mig i mars.

Zelda har flyttat ut och bor ute dygnet runt nu. I morse när jag skulle titta till henne hade hon besök av en stor hiskelig hare. Den var verkligen stor. Haren och Zelda stod och tittade på varandra när jag kom ut. Haren stod kanske bara en meter ifrån buren. Den blev inte rädd för mig när jag kom. När jag var cirka två meter ifrån den så skuttade den iväg en liten bit. Den hade enormt långa bakben. Jag förstår honom. Zelda är otroligt söt. I grannens trädgård satt det samtidigt en förskräckligt ful katt. Den kunde förstås inte rå för att den var ful. Det var en röd långhårig katt som såg nyrakad ut. Den var rakad på allt utom huvudet och svansen. Grannen hittade ett musbo i sitt förråd igår kväll (ni skulle ha hört hans tonårsdotters skrik när han hittade det! haha). Katten satt utanför förrådet. Kanske de hade hyrt in den som musjägare. Hoppas att inte mössen flyttar in till oss. Jag är rädd för att jag kanske skulle skrika värre än grannens dotter.

Ikväll när jag kom hem hade Zelda besök igen. Det stod en pappa med två småflickor och sträckte sig över staketet för att få en skymt av henne. De gick när jag kom ut. Hade de stannat så hade de förstås fått klappa henne.

Sambon var på after work igår kväll. Han kom hem sedan. De hade lekt lekar. Sumobrottats.

Svärmor har åkt till Norge idag. Hon ska fira deras nationaldag tillsammans med en väninna imorgon. Väninnan är ursprungligen från Norge och har berättat hemska historier om hur det var för henne och hennes familj i Norge under andra världskriget. Min svärmor kommer att vara klädd i blått och gult imorgon. Blå byxor (jeans) och gul topp. Jag förstod inte riktigt varför fastän hon förklarade det för mig. Hon vill retas med norrmännen tror jag. Genom att heja på Sverige på Norges nationaldag. Jag tror inte att hon kommer att få fram det riktigt. Varför ens åka dit om hon inte vill fira tillsammans med dem?

4 kommentarer:

Aurora sa...

Stackar skatt.

tigerliljan sa...

Sån tur att du fick hem honom! För väldigt länge sen visade man sumo på tv och förklarade reglerna, som jag förstås glömt sen dess.

Knasterfaster sa...

Aurora: Verkligen. Det såg inte lycklig ut. :(
Tigerliljan: Sånt är ju inte precis något man lägger på minnet. Det här var sådan där skämtsumo med fula dräkter.

Fru Venus sa...

Magnolia står väldigt högt på min önskelista. Vet du att det finns en jättefin ljusgul? Jag har en Zelda på min önskelista också, men det har jag inte vågat tala om hemma ;-)