måndag 25 januari 2010

Vuxentid

Har ni varit på mammografi? Det har inte jag. Jag läste om fotomodellen minimjölks-Emma igår. Hon är lika gammal som jag är. Det stod att hon går på regelbunden mammografi. Det kanske är olika i olika landsting, eller har dom missat mig? Jag bara undrar. Någon som vet? Jag hittade svaret i min egen blogg!
När vi ändå är inne på det här med kvinnokroppen. Jag är ju inne i menopausen/klimakteriet. Ja, det är nog t.o.m. nästan över för mig tror jag. Jag tror jag hade mens två gånger förra året. Jag är inte särskilt gammal. Jag var 39 år när det började. Det känns konstigt. En del får ju sitt första barn när de är över 40.  Läs: När jag tog celloprov senast. Jag har inte varit iväg till Läkargruppen ännu. Jag vet inte varför jag hamnade i det här så tidigt. Kommer jag att bryta benen lättare nu också på grund av osteoporos? Ska jag äta extra kalk? Någon som vet? Jag känner mig absolut inte som en klimakteriehäxa. Jag är fortfarande samma gamla lugna och behärskade person som jag alltid har varit. Vet inte om det beror på att jag inte tillåter mig att "bete mig" eller om jag inte lider av sådana besvär. Svettningar har jag haft, mest på nätterna tack och lov, men det har nästan gått över nu.

4 kommentarer:

Gafflan sa...

Jag gjorde min första mammografi i höstas och ska göra sånna vart annat år tills jag är 70 eller nått.

Anonym sa...

Extra kalk är nog alltid bra. Min syrras kompis kom i menopaus eller vad man säger då hon var 35 det är så olika. Jag bävar inför detta...
Skönt att du fortfarande är lugn .)

nillas liv på pinnen sa...

Kort och smidigt klimakterium, låter det som. Alternativt, att du är gravid.

Jag läste någonstans att gröna böner o dylika grönsaker innehåller små naturliga mängder östrogen som kan lindra klimakteriebesvär så nu äter jag haricot vertes för brinnande livet.

Knasterfaster sa...

Gafflan: Jag vet i alla fall vart jag ska gå när jag får kallelsen för jag går förbi där nästan varje dag.
H: Ja det är tydligen inte så extremt ovanligt som man tror att det börjar så här tidigt men det pratas inte så mycket om det.
Nilla: Om jag är gravid så har jag varit i det i drygt 2 år om inte mer:( Men man skall aldrig säga aldrig =). Det kan vara så det är för jag har gått upp i vikt. Jag har ätit några piller med broccoli i De var superbra! Svettningarna upphörde nästan helt.