torsdag 6 januari 2011

Det är inte rättvist - Zelda bloggar

Imorgon kommer Ofelia och Vera hit och hälsar på oss. Jag tyckte att det lät jättekul när jag hörde att det skulle komma några fyrbenta. Jag tänkte att de säkert är roliga att busa med. Nu säger matte att jag måste vara instängd i tvättstugan hela dagen imorgon. Har nu hört så dumt?! Jag gillar inte att vara i tvättstugan. Det finns inte så mycket att göra där inne mer än att äta, sova och fortsätta tugga sönder trasmattan. Jag älskar att springa runt och vara där mina människor är. En tråkig sak har hänt nyligen och det är att den Minsta människan har fått en jättehög säng. Jag vågar inte hoppa upp där. Jag tycker att det var fånigt av honom att skaffa en så hög säng. Matte säger att Ofelia och Vera är "hundar" och att de kan skada mig. Varför skulle de göra det?! Jag ska vara så snäll så snäll. Kanske bara nafsa dem lite i tassarna om de inte flyttar på sig. Det brukar jag göra på människorna och då hoppar de alltid undan så kvickt. Om de inte släpper ut mig från tvättstugan imorgon så kommer jag sitta och krafsa på tvättstugedörren hela dagen. Det låter jättehögt när jag krafsar på dörren. Oftast kommer någon och öppnar dörren då. I morse fick jag krafsa väldigt länge innan någon kom och släppte ut mig. Det var matte som kom. Hon tyckte att jag var så springig så hon släppte ut mig på uteplatsen! Jag älskar att vara på uteplatsen! Det går att springa så bra där och så kan jag hoppa mina "2-meter rakt upp i luften"-skutt. En lång stund satt jag och tittade på allt det där vita utanför. Det kom mera vitt uppifrån också. Jag har varit ute och grävt i det vita ett par gånger. Det var kul men kallt.

7 kommentarer:

Rut-Knut-Tjut sa...

Livet är inte alltid rättvist. Kan du inte muta någon av de mindre personerna i ert hem att "råka" öppna dörren?

Monica sa...

Stackars dig, det där är ju lite taskigt!
Hoppas du inte behöver sitta där så länge...
Klapp i pälsen :)

Hälsa matte att jag tror jag traff henne på facebook idag också ;)

Anonym sa...

Kära Zelda!
Livet är inte ett dugg rättvist och jag förstår inte varför du ska behöva sitta på toan.
Tur att du fick vara ute i det vita och skutta idag också :D
Kram från Gafflan

Knasterfaster sa...

Rut-Knut-Tjut: Matte säger att hundarna kan hugga huvudet av mig så jag har bestämt mig för att stanna kvar i tvättstugan. Jag kommer att få en massa extra godsaker.
Monica: De kommer kl 07.30 på morgonen de där hundarna. Det är ju nästan mitt i natten. Då är det ju bara jag som är vaken i vanliga fall. De kommer vara kvar här tills matte kommer hem från jobbet på eftermiddagen. Hoppas hon får sluta tidigt imorgon.
Zelda: Har matte skvallrat om att jag fick vara ute idag? Jag försökte gnaga av mig kopplet idag också men jag lyckades inte. Jag grävde som sjutton i det där vita. Mellanstora pojken gjorde en grotta som jag kunde krypa in i. Det var spännande men jag fick snö på nosen.

Knasterfaster sa...

Gafflan menade jag förstås! (inte Zelda för det är ju jag).

Ulrika sa...

Stackare. Människor kan vara så hemska så det är bara att vänja sig.
Krafsa du och skrik om du kan. Det kan få dom att känna dåligt samvete och komma in och gulla med dig ;)

Knasterfaster sa...

Ulrika: Jag har aldrig sagt ett endast knyst. En gång morrade jag när jag satt i mattes knä och Zilla (som egentligen är min bästa vän och ett marsvin)också ville sitta i mattes knä. Zilla förstår inte så mycket, så hon förstod inte att det skulle bli för trångt med två djur i knäet på matte. Minsta har lovat att komma in till mig en stund när det där hundarna är här. :)