onsdag 19 januari 2011

Kan det vara abstinens?

Känner mig fortfarande melankolisk. Idag jobbade min chef sin sista dag innan sin semester. Imorgon åker hon till Australien och stannar där i sex veckor. Kan det vara chefsabstinens jag lider av? (Chefsabstinens blev inte understryket med ett rött streck så det ordet finns kanske i SAOL. Kanske det är en vanlig åkomma!? Jag har aldrig hört ordet förut). Eftersom jag inte kommer att vara utan chef förrän imorgon så lider jag kanske av pre-chefsabstinens.  Vi firade/vinkade av chefen med bullfika på eftermiddagsrasten. Chefen fick en lyxbulle och jag och Toa-Lisa fick varsin enkel kardemummabulle. (Det var för att det endast fanns en lyxbulle kvar när Toa-Lisa och jag var och handlade bullarna). Vi hade bestämt oss för att handla vaniljhjärtan (vaniljhjärtan blir understrycket med ett rött streck!? Förslag till stavning: hjärtslitande!?) men hon som säljer fika- och matbröd hade inga vaniljhjärtan idag. Hon har det ibland. Vaniljhjärtan tycker jag väldigt mycket om. Jag tycker om lingonkardemummakaka också. Det var inte direkt hjärtslitande att det inte fanns vaniljhjärtan att köpa just idag. Det är faktiskt inte precis hjärtslitande att chefen ska vara långledig heller. Chefen skojade och sa att jag kunde få åka med henne. Jag sa att jag skulle åka hem och hämta passet. Men hon skojade ju bara så jag åkte aldrig hem och hämtade det.
När jag åkte hem från jobbet idag så var det en kvinna som blev dålig på bussen. Hon gick av bussen och la sig på asfalten. Busschauffören och en passagerare ringde efter ambulans. Vi väntade i säkert 20 minuter på att ambulansen skulle komma men den kom aldrig. Bussen åkte innan ambulansen hade kommit. Kvinnan hade sällskap för hon låg vid en busshållplats så där stod människor som skulle med en annan buss än den vi satt i.
Min granne var den passageraren som gjorde mest med kvinnan. Hon sprang fram och tillbaka mellan buss och kvinna och det var hon som ringde ambulansen som aldrig kom. När vi steg av bussen här där vi bor så tackade jag henne å alla passagerares vägnar för att hon gjorde det som ingen av oss andra gjorde. (Men alla 30 passagerarna kunde ju inte engagera sig i en liten tant - det skulle ju ha blivit för många "kockar i soppan" då det förstår ju vem som helst). Hon berättade för mig att kvinnan hade sagt att hon hade ont i hjärtat men enligt min granne så var det nog mer troligt något med magen. Det var första gången jag pratade med min granne. Nu kommer vi kanske börja heja på varandra vid bussen!

6 kommentarer:

Fru Venus sa...

Ha ha ha, oj oj raring :-)) Ja du, kanske bäst att börja hälsa nu! Du har en "bloggplats" utmaning hos mig ;-) KRAM!

Rut-Knut-Tjut sa...

Oj vilken dag. Både chefsabstinens och bussdrama.

Dansa inte för mycket på bordet på jobbet nu när katten är borta :) Eller förresten, gör det. Kram

Singelmamman sa...

Jag fortsätter också att vara melankolisk. Men jag känner mig ganska tillfreds just nu med det. Jag blev väldigt nyfiken på vad en lyxbulle är. Kardemummabullar är nog det godaste bullar jag vet. Och kanelbullar. Läskig busshistoria.

Knasterfaster sa...

Fru Venus: Utmaningen är redan fixad. Oj, så trött jag var när jag skrev det där inlägget. ;)
Rut-Knut-Tjut: I morgon ska jag dansa hela vägen till jobbet. ;)
Singelmamman: Lyxbullar är extra höga bullar med fyrkantigt papper istället för vanlig bullform och så är det extra mycket av allt i och på dem.
Kardemumma är så gott!!!
Jag tror det gick bra för tanten. Det var nog inte hjärtat. Hoppas att ambulansen kom till slut i alla fall. Jag tyckte mest synd om hennes son/barnbarn som var med henne. :)

Shamrock sa...

Gud vilket roligt inlägg. Jag kommer inte att lida av chefsabstinens när min chef är borta resten av veckan. Jag kommer att dansa på bordet. Vad bra att din granne hjälpte till, men man blir ju lite fundersam när ambulansen tar över 20 min

Knasterfaster sa...

Shamrock: Bra att du tyckte det var kul. Det var meningen att det skulle var roligt. Jag var rädd att ni skulle tro att jag hade blivit helt galen. Vi väntade kanske inte i 20 minuter innan bussen körde men jag kom hem 20 minuter senare än jag brukar. Grannen sa att hon trodde att ambulanspersonalen kanske prioriterade bort kvinnan när de hade hört hur hon mådde. Hon såg inte direkt dödsjuk ut men det är klart att om det var hjärtat så var det ju allvarligt.