onsdag 31 mars 2010

Pizza

Nu ska jag berätta om hur det gick till igår när storabröderna skulle fixa pizza. Det började med att jag ringde hem flera gånger under dagen för att höra om 9-åringen fått någon mat i sig.  Han är hemma med storabröderna den här veckan då de har påsklov. När det gäller mat så oroar jag mig inte så mycket för de två största. De brukar vara bra på att fixa sådant. 15.30 hade yngsta fortfarande inte fått någon mat. Det visade sig att Största mat-strejkande, dvs vägrade fixa mat eftersom han tyckte att det var Mellanbrorsans tur. Största är den som tar mest ansvar och som oftast ordnar och fixar så jag förstod honom helt och fullt. Men eftersom klockan var 15.30 så var det ju hög tid att Minsta fick något i sig. Jag sa till Mellan att de fick ringa och beställa pizza (det är ju ändå påsklov så lite fest kunde de ju få ha). Mellan skulle duscha först sa han men sedan skulle han fixa pizza, bara jag lovade att han skulle få tillbaka pengarna för dem när jag kom hem. Ja, ja självklart sa jag.
Strax innan 18 kom sambon och jag hem. I hallen möter vi en förtvivlad Största som efter en stunds förklarande får oss att förstå att han ringt och beställt pizza och kebab. Ok. så långt allt rätt. Han hade sökt efter telefonnumret på "Hitta.se" och hittat Brunnstorps Pizzeria. Den pizzerian som enligt Största har de godaste och billigaste pizzorna. Mellan skulle hämta dem. När Mellan hade gått iväg så slängde Största ett öga på datorskärmen igen och såg att det fanns två Brunnstorps pizzeria, en i Brunnstorp och en i Stenkälla. Till Brunnstorps pizzeria i Stenkälla är det 2 - 3 mil ungefär. Han ringde samma nummer igen och sa att han tyvärr ringt fel nummer och ville avbeställa pizzorna han just beställt, för fem minuter sedan. Det gick inte. De var redan i ugnen så pizzakillen sa bara "Kom och hämta" och la på luren. Vi läste och tittade på skärmen och rev oss i huvudet. Hur är det möjligt att Pizzerian i Stenkälla har samma riktnummer som Pizzerian här i Brunnstorp??? Nu måste vi ringa Mellan och stoppa honom. Mobilen hade han lämnat hemma. Men varför är Mellans cykel hemma??? Han borde ha cyklat. Det är inte precis nära till Brunnstorps pizzeria, kanske 2 - 3 km. Hm. Nu ringde telefonen. Jag svarade och pizzakillen säger "Hej, det här är från Brunnstorps pizzeria. Er mat börjar bli kall. Kommer ni och hämtar den". Var ringer du ifrån frågade jag då (klok som jag är). Från Brunnstorps pizzeria i Brunnstorp. Aha! Sambon åkte iväg med bilen för att hämta pizzorna och för att se om han även skulle hitta Mellan. Strax efter att sambon åkt kommer Mellan hem. Med pizza!!!?????? Han hade gått till vår närmsta pizzeria (så klart!) som heter Parkens pizzeria. Där hade de inte haft någon beställning på kebab och pizza men då hade Mellan gjort en ny beställning!!! (så klart!) Efter en stund kom även sambon hem med kebab och pizza!!! Sambon och jag åt också kebab till kvällsmat igår kväll. En pizza sparade vi till lunch till 9-åringen till idag. Det stod fel på "Hitta.se". Det finns ingen pizzeria som heter Brunnstorps pizzeria i Stenkälla. Pizzakillen beklagade att det stod fel. De hade försökt få bort uppgiften utan att lyckas... Roligt blev det i alla fall. Det var riktigt muntert här då vi åt vår kvällsmat igår kväll! Nu vet vi med säkerhet vilken pizzeria som har de godaste pizzorna och de godaste kebaberna!
(Jag beklagar om inlägget blev lite rörigt. Kanske ni inte förstår något?. Det gör inget. Ville bara förmedla hur snurrigt det var först men hur bra det blev till slut!)

10 kommentarer:

nillas liv på pinnen sa...

Inlägget var glasklart!
Och jag blev sugen på pizza.

Madlar sa...

Hehehe, allt löste sig o mätta blev ni ;)

Finnpajsaren sa...

Haha. Ja snurrigt var ordet. Men gud så gott med kebab och pizza... *suktar*

Malla sa...

Haha :D så roligt det kan bli ibland!

Realisten sa...

Hahaha. Vilken tur att det löste sig så bra.

Fru Venus sa...

Försigkomna killar :-) Allt gick in på min hårddisk :-)

Gafflan sa...

Hahaha...
Snacka om förvecklingar och förvirrande! Värsta farsen. Nog fick ni pizza alltid. Bra att yngsta hade lunchen fixad i alla fall =D

Camilla sa...

Hahaha!
Så kan det gå ;)
Ha nu en riktig Glad Påsk!
Kram på dig!

Alexandra sa...

tusan så gott. Och vad härligt med de där tanterna. visst är det härligt att få betrakta på distans när det är så fina saker?! Glad påsk!

stort och smått sa...

Åh herregud vad jag blev sugen på pizza nu!