måndag 29 mars 2010

Varför jag heter Knasterfaster

Söndagen den 19 oktober 2008 bytte jag namn på min blogg till Knasterfaster. Jag minns inte vad jag hette först men tror det var Merochmera eller något liknande. Jag gillar ord och Knasterfaster tycker jag är ett härligt ord. Jag gav ju en förklaring till namnbytet där i mitt andra inlägg (som jag inte kan länka till nu). Om jag associerar ikväll så tänker jag: Knaster=något som knastrar, dvs sprakar lite lätt. En liten kolbit som glöder bara lite grann. Lite som jag är alltså. Något som är torrt kan knastra. En torr gammal kärring som knastrar= jag som smågnäller. Med lite bränsle så kan jag nog flamma upp men mest ligger jag och småglöder. Jag är faster till tre brorsbarn. En av min brors döttrar hade jag särskilt mycket kontakt med för några år sedan och jag tror att det var då som ordet knasterfaster dök upp i min hjärna. Jag ville inte att hon skulle tycka att jag var en knastrig=gnällig/tjatig faster och det tror jag inte att hon tyckte/tycker heller.

Tillägg: Jag glömde skriva att jag tycker att namnet Knasterfaster låter som namnet på ett punkband också och det gillar jag!!!

5 kommentarer:

Malla sa...

Inlägget syns bra :) Synd det ska strula. Jag gissade faktiskt att du satt ihop ditt bloggnamn på så sätt :)

Lysande ögonblick! sa...

Va kul, kunde också tänka mig att det var lite den tanken kring namnet. fiffiga grejer. ler.

jag har också massa problem med att blogga idag. Hoppas det blir bättre imorgon!

nillas liv på pinnen sa...

Jag gillar verkligen ditt namn; Knasterfaster. Det ger en känsla av knaster, i kombination med faster. Torrt och med stil.

Gafflan sa...

Det är ett bra namn och det låter absolut som ett punkband :D

Knasterfaster sa...

Malla: Antingen så var det inte så svårt att gissa eller så känner du mig väl=D
Alexandra: "Fiffigt" är ett av mina favoritord! ;)
Nilla: "Torrt och med stil". Precis den känsla jag vill ge!
Gafflan: Ett torrt och stilfult punkband ;D